نشست تخصصی جهاد تبیین در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی

نشست تخصصی جهاد تبیین

۲۷ بهمن ۱۴۰۴ | ۱۱:۰۸ کد : ۱۵۵۵ اخبار نشست‌ها
تعداد بازدید:۷۹
به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، نشست تخصصی جهاد تبیین با سخنرانی دکتر سید حسین حسینی شیردهی و با موضوع «استراتژی لبه پرتگاه و مذاکره» برگزار شد.
نشست تخصصی جهاد تبیین

به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، نشست تخصصی جهاد تبیین با سخنرانی دکتر سید حسین حسینی شیردهی و با موضوع «استراتژی لبه پرتگاه و مذاکره» برگزار شد.

مذاکره؛ ادامه جنگ با ابزاری دیگر

دکتر حسینی شیردهی در آغاز سخنان خود با طرح این پرسش که «ترامپ از لشکرکشی به خلیج فارس دنبال چیست؟» به تبیین کارکردهای پنهان مذاکره پرداخت. وی تأکید کرد: «مذاکره در عمل اهداف دیگری را دنبال می‌کند که در کتاب‌های روابط بین‌الملل کمتر مورد توجه قرار گرفته است.»

سخنران نشست کارکردهای غیررسمی مذاکره را اینگونه برشمرد:

- زمان خریدن

- پایین کشیدن طرف مقابل از موضع مقاومت

- کسب اطلاعات از حریف

- وارد کردن حریف سازش‌ناپذیر به پلکان سازش

- تست کردن حریف برای فهم جدیت طرف مقابل

- فریب و اجرای عملیات فریب

تحلیل رفتار ترامپ؛ از قهرمان‌شدن تا ترس از جنگ

دکتر حسینی شیردهی با اشاره به تحولات نظام قدرت در جهان پس از فروپاشی شوروی گفت: «آمریکا پس از فروپاشی شوروی خود را تنها ابرقدرت دنیا اعلام کرد که موجب افزایش شدید هزینه‌های این کشور شد. ترامپ می‌گوید نمی‌خواهد تنها قدرت باشد، بلکه آمریکا می‌خواهد رئیس یک هیئت حاکمه جهانی باشد.»

وی افزود: «ترامپ به دنبال قهرمان‌شدن در قرن ۲۱ است و می‌خواهد بگوید من مهم‌ترین مشکلات از جمله ایران را خشکاندم.»

استراتژی لبه پرتگاه؛ ابزار اصلی ترامپ علیه ایران

سخنران نشست با تشریح استراتژی «لبه پرتگاه» که آمریکا به دلیل برخورداری از امکانات فوق‌العاده بیش از دیگران از آن استفاده می‌کند، اظهار داشت: «لبه پرتگاه یعنی آستانه ورود به جنگ بدون درگیرشدن در بحران. ترامپ به دنبال اجرای این استراتژی علیه ایران است.»

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی ترامپ خاطرنشان کرد: «ترامپ فرد ترسویی است و ذهن اقتصادی دارد. نمونه‌هایی مانند کره شمالی یا تهدیداتش علیه ایران نشان می‌دهد جرئت ورود به جنگ را ندارد. لشکرکشی‌های او در واقع عملیات روانی علیه ایران و برای روحیه‌بخشی به معترضین است.»

توصیه‌های راهبردی به مذاکره‌کنندگان ایرانی

دکتر حسینی شیردهی با تأکید بر اینکه «ایران نباید خود را مشتاق نشان دهد» به ارائه توصیه‌های راهبردی پرداخت:

۱. تغییر موضوع مذاکره از جنگ به تحریم

«اصلاً در خصوص جنگ یا عدم جنگ با مذاکره‌کنندگان آمریکایی صحبت نشود، زیرا صحبت در این خصوص یعنی ترس از اقدامات تهدیدی آمریکا. مذاکره باید در خصوص رفع تحریم‌های اقتصادی باشد.»

وی به فرمایش مقام معظم رهبری استناد کرد: «هزینه تسلیم/سازش همواره از هزینه مقاومت بیشتر است. این یک نظریه استراتژیک در روابط بین‌الملل است.»

۲. ایجاد قطعیت درباره غیرقابل‌کنترل بودن جنگ

«ایران باید در محاسبات تیم ترامپ این قطعیت را جا بیندازد که هرگونه درگیری حتی جزئی با ایران از نظر شدت، گسترش، زمان و قابلیت مدیریت‌پذیری تحت اختیار آمریکا نخواهد بود. مادامی که آمریکا بداند همه چیز را می‌تواند کنترل کند، حتماً جنگ می‌کند.»

سخنران نشست تأکید کرد: «هرگونه حمله اولیه باید با پاسخ ناگهانی و شدید مواجه شود. ایران باید اعلام کند همه منافع غرب در منطقه را هدف قرار می‌دهد، حتی رژیم صهیونیستی.»

۳. تضمین‌های جدی و اجرای همزمان

«مذاکره باید با تضمین جدی به‌ویژه از طرف کنگره آمریکا همراه باشد. اگر توافقی هم شد، اجرا باید کاملاً همزمان باشد. در برجام نیز حضرت آقا این نکته را فرمودند که متأسفانه چندان مورد توجه قرار نگرفت.»

ارزیابی وضعیت موجود

دکتر حسینی در پایان با هشدار نسبت به موفقیت عملیات روانی ترامپ گفت: «متأسفانه در رفتار برخی مسئولان نشان داده می‌شود که لشکرکشی ترامپ را باور کرده‌اند. ورود ایران به مذاکره به معنای موفقیت عملیات لبه پرتگاه آمریکاست. محور اقدامات ترامپ جنگ شناختی است و باید هوشیارانه با آن مقابله کرد.»

شایان ذکر است، سلسله نشست‌های تبیین حکمرانی با هدف تحلیل تحولات بین‌المللی و تدوین راهبردهای بومی مقابله، در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی ادامه خواهد داشت.

کلیدواژه‌ها: استراتژی لبه پرتگاه و مذاکره مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی نشست تخصصی جهاد تبیین دکتر سید حسین حسینی


اخبار مرتبط


نظر شما :