بازدید علمی دانشجویان حکمرانی
بازدید علمی دانشجویان حکمرانی از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان
به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، گروهی از دانشجویان حکمرانی، طی هماهنگی های صورت گرفته با ستاد ملی روایت پیشرفت ریاست جمهوری و مدیریت معدن مس سرچشمه در راستای توسعه علمی و مشاهده توانمندیها و استفاده بهینه از سرمایههای موجود در کشور، از آخرین دستاوردهای صنعت مس کشور، از خط تولید مجتمع مس سرچشمه بازدید کردند و در جریان روند تولید و توسعه فلز سرخ در بزرگترین معدن مس کشور قرار گرفتند.
حجت الاسلام حسینی نسب معاونت رصد و عملیات روایت پیشرفت ریاست جمهوری در بدو ورود به این مرکز، ضمن اشاره به بازگشت کارشناسان خارجی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و تعطیلی معدنِ به این عظمت تا چندین سال، اظهار داشت: مهندسان و مدیران غیور کشورمان، با تکیه بر ایمان و اراده پولادین خویش، همزمان با آزادسازی خرمشهر مجموعهی مس سرچشمه را مجدد فعال ساختند .
وی افزود: یکی از دلایل انتخاب این مجموعه برای بازدید، همین روحیه خودباوری و اعتماد به نفس کارگران، تکنسینها، مهندسان و مدیران مس سرچشمه بوده است که علی رغم قهر بیگانگان دست روی دست نگذاشتند و با تلاش چشمگیر این چشمهی صنعت و ثروت را بار دیگر به جوشش انداختند.
در ادامه، مهندس جهان فر آذرخش سرپرست تولید محتوا و مستندسازی مس سرچشمه، به توضیحاتی در خصوص تاریخچه و نحوه کار معدن پرداخت.
ایشان اظهار داشت: اولین عملیات اکتشافی معدن در سال 1327 با ذخیره اولیه 50 هزار تن انجام شد و در سال 1332 مطالعات اولیه ژئوشیمیایی و ژئوفیزیکی صورت گرفت و سپس حفاری اکتشافی در معدن و احداث کارخانجات تغلیظ در سال 1353 با نصب ماشین آلات و عملیات اجرایی معدن، آغاز شد.
آذرخش افزود: فرایند تولید مس سرچشمه شامل 5 عملیات کلی حفاری، انفجار، بارگیری، حمل و خردایش اولیه می باشد که عملیات حمل توسط کامیون هایی با ظرفیت 136تا 240 تن انجام می گیرد و کارکنان معدن با سه شیفت کار شبانه روزی استخراج مس را انجام می دهند.
در پایان دکتر عابدزاده مدیر آموزش مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی ضمن تشکر از کارکنان و مدیریت معدن مس، به معرفی مدرسه، ظرفیتها و قابلیتهای آن اشاره نمود.
نظر شما :