نشست تخصصی جهاد تبیین در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی

دکتر احمدی‌مقدم: سرمایه اجتماعی، عاملی حیاتی در پیشبرد اهداف نظام است.

۲۸ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۷ کد : ۱۴۸۳ اخبار اخبار مدرسه
تعداد بازدید:۱۰۹
در جلسه جهاد تبیین که با حضور دکتر احمدی‌مقدم، ریاست دانشگاه عالی دفاع ملی در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد، به بررسی موضوع گام دوم انقلاب اسلامی و وضعیت بین‌الملل پرداخته شد.
دکتر احمدی‌مقدم: سرمایه اجتماعی، عاملی حیاتی در پیشبرد اهداف نظام است.

به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی حکمرانی، در جلسه جهاد تبیین که با حضور دکتر احمدی‌مقدم، ریاست دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، به بررسی موضوع گام دوم انقلاب اسلامی و وضعیت بین‌الملل پرداخته شد.

 در ابتدای این نشست دکتر بختیاری  رئیس مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، با تبریک  سالروز ولادت امام‌زمان (عج)، این مناسبت‌ را فرصتی برای تجدید عهد با آرمان‌های انقلاب اسلامی دانست. وی همچنین با تقدیر از حضور پرشور مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن، این حضور را نشانه‌ای از اقتدار و وحدت ملی خواند.  

وی از برنامه جهاد تبیین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این مدرسه یادکرد و افزود: «این برنامه هر هفته روزهای شنبه با حضور صاحب‌نظران مطرح کشور در حوزه‌های حکمرانی اسلامی، مسائل سیاسی و منطقه‌ای برگزار می‌شود.» وی هدف از این برنامه را ارتقای سطح آگاهی‌های تخصصی و تقویت گفتمان انقلابی در میان دانشجویان و پژوهشگران عنوان کرد.  

دکتر بختیاری در ادامه، با اشاره به ویژگی‌های فردی و علمی دکتر احمدی‌مقدم، ایشان را یکی از صاحب‌نظران برجسته در حوزه مطالعات سیاسی و منطقه‌ای معرفی کرد و افزود: "تجربیات و دانش ایشان در حوزه‌های راهبردی، الگویی ارزشمند برای دانشجویان و پژوهشگران مدرسه عالی حکمرانی است."

در ادامه این نشست، دکتر احمدی‌مقدم با توضیح آیه «وَلَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ»، مفهوم انتظار فرج را نه یک حالت انفعالی، بلکه همراه با جنبش و فداکاری دانست. وی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، انتظار را موتور محرکی توصیف کرد که انسان را به سمت خوبی‌ها و ارزش‌ها سوق می‌دهد.  

وی با تأکید بر جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام، گفت: «امروزه رسانه‌های معاند سعی در تضعیف تصویر نظام جمهوری اسلامی دارند، اما این نظام بااقتدار به مسیر خود ادامه می‌دهد.» دکتر احمدی‌مقدم یکی از عوامل چالش‌های اخیر را دست‌کم گرفتن جنگ اطلاعاتی دشمن عنوان کرد و افزود: "بررسی کلان روندهای اجتماعی، تغییرات آب‌وهوایی و جمعیت از عوامل مؤثر بر این روندها هستند".  

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی به برخی از چالش‌های پیش روی جامعه از جمله ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی، بحران هویت ناشی از مهاجرت و ناترازی بین هزینه و درآمد خانوارها اشاره کرد و گفت: "این ناترازی در سطح جهانی بسیار گسترده و به عوامل توسعه‌ای وابسته است."  

دکتر احمدی‌مقدم، سوءمصرف را یکی از عوامل اصلی ناترازی در جامعه دانست و گفت: حل این چالش‌ها نیازمند همکاری همه‌جانبه و استفاده از پشتوانه‌های اجتماعی و انقلابی است.

ایشان با اشاره به نقش فناوری هوش مصنوعی در تغییر ابعاد مختلف زندگی، افزود: «این فناوری پارادایم‌های زندگی را تغییر داده و موجب جابه‌جایی قدرت سیاسی و ظهور قدرت‌های جدید شده است.» دکتر احمدی‌مقدم همچنین به پدیده دوشخصیتی شدن انسان‌ها به‌عنوان یکی از روندهای تغییر اجتماعی در عصر هوش مصنوعی اشاره کرد.

بررسی تحولات سیاسی فلسطین، سوریه و لبنان موضوع دیگر مورد بحث ایشان بود که گفتند: "ما نباید به مذاکرات اکتفا کنیم، بلکه باید از تجربیات مذاکره موفق حماس و حزب‌الله لبنان در پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم."

ایشان در پایان با تأکید بر اهمیت حیاتی سرمایه اجتماعی به عنوان عاملی کلیدی در پیشبرد راهبردی نظام، اظهار داشت: "رهبر معظم انقلاب به درستی فرموده‌اند که فشارهای خارجی و عوامل داخلی ناشی از این فشارها، وظیفه اصلی حکمرانی را برای حل این مسائل تعیین می‌کنند".

کلید واژه ها: دکتر احمدی مقدم مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی دانشگاه عالی دفاع ملی گام دوم انقلاب اسلامی جهاد تبیین نشست علمی


نظر شما :