سومین جشنواره ملی تجلیل از حکمرانان زن
برگزاری سومین جشنواره ملی تجلیل از حکمرانان زن کلید خورد

به گزارش روابط عمومی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، برنامهریزی برای برگزاری سومین جشنواره ملی تجلیل از حکمرانان زن کلید خورد. اولین جلسه شورای راهبری سومین جشنواره ملی تجلیل از حکمرانان زن کشور با حضور تعدادی از مدیران وزارتخانهها دستگاههای دولتی و غیردولتی و نمایندگان دانشگاهی در محل مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد. در این جلسه که پس از خیرمقدمگویی دکتر بختیاری رئیس مدرسه حکمرانی صورت گرفت، ضمن تاکید بر اهداف جشنواره به بخشی از ماموریتهای مدرسه که ترویج و تبیین جایگاه زنان در حکمرانی است اشاره شد. دکتر بختیاری اظهار داشت، تاکید و حمایت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به عنوان نقطه عطف و آغاز راهاندازی دورههای آموزش حکمرانان زن در مدرسه راه گشا بوده است، دکتر علیمردانی مدیر گروه حکمرانی زن و خانواده و دبیر جشنواره با معرفی مختصری از اهداف و وظایف گروه و مروری بر سابقه برگزاری جشنواره تجلیل از حکمرانان زن، شعارها و اهداف پیشنهادی سومین جشنواره تجلیل از حکمرانان زن را به بحث گذاشت، همچنین در ادامه مروری بر نظام نامه اجرایی جشنواره به عنوان دستور کار جلسه مطرح گردید.
مدیر کل امور زنان و خانواده قوۀ قضاییه ضمن تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به مجزادیدن زنان از نقش خانوادگی در تصمیمگیری برای محتوای جشنواره و تسری این موضوعات به استانها و شهرستانها و انتخاب در سطوح یادشده اشاره نمود. مدیر عامل بنیاد ملی خانواده بر گفتمانسازی و استفاده حداکثری از فضای رسانه نیز برای جریانسازی این جشنواره و ماموریتهای جشنواره در کشور تاکید نمود. معاون امور زنان و خانواده بنیاد خاتمالاوصیا و جبهه فرهنگی مردمی ضمن تقدیر از ابتکار عمل مدرسه در الگوسازی از زنان حکمران موفق با تکیه بر پشتوانه علمی و باور عمیق نسبت به مبانی آن، بر ضرورت گفتمانسازی ادبیات این عرصه تاکید نمود. گفتمانسازیهایی که ورای مسائل جنسیتی، ظرفیتهای موجودی مغفول عرصۀ حکمرانی زنان را نشان میدهد. ایشان همچنین بر شاخصهای امامین انقلاب و کلیدواژههایی چون ولایت اجتماعی، پیشرانی زنان و .. تبیین این واژگان و شناسایی مصادیق آن در جامعه صحه گذاردند. نماینده گروه مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تربیت مدرس، ضمن یادآوری سالگرد رحلت آقای دکتر آئینهوند به عنوان پژوهشگر عرصۀ حکمرانی به استفاده از ظرفیت دانشگاهیان، تایید آموزشهای مدرسه در تقویت حکمرانی زنان در زدودن تفکرات ضددینی در مورد زن و تعیین شعاری مقبول و مطلوب از سوی جامعه برای سومین جشنواره اشاره نمودند. رئیس مرکز تولید محتوا مدرسه عالی حکمرانی بر تطابق اسم و مسمی و همخوانی شعار با برنامه، تخصصیسازی شعارها در هر سال، و تاکید بر محوری از شعار در سال، تاکید کردند. ریاست مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور ضمن بیان چالشهای حاکمیت در حوزه زنان و به حاشیهراندن زنان در عرصههای تصمیمسازی و تصمیمگیری، به ضرورت توسعه و پیشرفت در دنیا و بالاخص در ایران اسلامی و بهرهگیری از ظرفیت زنان با تاسی از بیانات مورد تاکید مقام معظم رهبری به ویژه در عرصۀ تحول و پیشرفت و رفع موانع پیش روی زنان اشاره نمود. در نهایت، اعضای حاضر در جلسه به بحث و گفتگو در مورد شعارهای پیشنهادی پرداختند با درنظرگرفتن معیارهای مختلف از میان شعارهای: حکمرانی، زنان دولت ساز، خانواده تراز، زنان تحول آفرین، زنان آینده ساز، حکمرانی مشارکتی، زنان پیشرو ، حکمرانی و تمدن سازی به دو شعار "حکمرانی زنان، الگوی تحول جامعه" و "حکمرانی زنان، مشارکت آینده ساز" رای موافق دادند. که در نهایت شعار جشنواره تحت عنوان حکمرانی زنان، الگوی تحول جامعه تعیین گردید.
دومین جلسه شورای راهبری سومین جشنواره ملی تجلیل از حکمرانان زن نیز در تاریخ 20 خرداد 1404 با حضور نمایندگان و مدیران دستگاهی در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد. در این جلسه مدیر گروه حکمرانی زنان و خانواده مدرسه به ارائه گزارشی از روند پیشرفت فعالیتهای مربوط به جشنواره و گزارش مبسوطی از عناوین میزهای تخصصی جشنواره با همکاری دانشگاهها و دستگاههای متناظر پرداختند. طی این گزارش، 10 دانشگاه، پژوهشگاه و یا دستگاه مرتبط نسبت به اجرای 13 عنوان از 19 عنوان پیش نشست تخصصی اعلام آمادگی نمودهاند.
در ادامه مطالب زیر به بحث و گفتگو گذاشته شد :
- شاخص های ارزیابی و انتخاب حکمرانان زن در جشنواره سال 1404
- چگونگی برگزاری نشستهای تخصصی
- جرح و تعدیل در عناوین پیشنشستها،
- تغییر رویکرد انتخاب حکمرانان از "شخص محور" به "مسئله محور"
- توجه به سطح مدیریت میانی و جهتدهی آن به سمت راهبردی آن در استان ها،
- فعالیت های فرهنگی و اجتماعی به بخش ویژگیهای فردی در شاخص ها اضافه شود.
- ضمن تاکید بر خلاقیت و نوآوری مستندات حتما دریافت شود.
- بخش ویژه بین الملل به صورت نمادین، حکمران جوان، قضات زن، معاون دادستان، ناظرین زندان و غیره به جشنواره اضافه شود.
نظر شما :