دکتر ظفری: « به فرموده رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی)، محوریت بیانیه گام دوم انقلاب، در گرو ایجاد و بالندگی حلقه‌های میانی است که چون پلی حیاتی، حاکمیت را به آحاد مردم متصل می‌سازد.»

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۸:۴۰ کد : ۱۵۰۳ اخبار نشست‌ها اخبار مدرسه
تعداد بازدید:۷۰
دکتر حسین ظفری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و مسئول کمیته حلقه‌های میانی مرکز بررسی‌های راهبردی، در نشستی تخصصی در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی به تشریح نقش کلیدی حلقه‌های میانی در عملیاتی‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب و پیشبرد مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی پرداخت.
دکتر ظفری: « به فرموده رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی)، محوریت بیانیه گام دوم انقلاب، در گرو ایجاد و بالندگی حلقه‌های میانی است که چون پلی حیاتی، حاکمیت را به آحاد مردم متصل می‌سازد.»

به گزارش روابط‌عمومی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، دکتر حسین ظفری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه و مسئول کمیته حلقه‌های میانی مرکز بررسی‌های راهبردی، در نشستی تخصصی به تشریح نقش کلیدی حلقه‌های میانی در عملیاتی‌سازی بیانیه گام دوم انقلاب و پیشبرد مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی پرداخت.

دکتر ظفری سخنان خود را با اشاره به اولین بیانات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در خصوص بیانیه گام دوم در جمع دانشجویان آغاز کرد و گفت: «همان‌طور که رهبری در آن مقطع فرمودند، محور اصلی این بیانیه، ایجاد و تقویت حلقه‌های میانی به‌عنوان پل ارتباطی حیاتی بین حاکمیت و مردم است.» وی افزود در ادامه و در جلسات بعدی، رهبر انقلاب خطاب به مسئولین با تأکید بیشتری بیان کردند که باید بستری فراهم شود تا مردم به‌صورت فعالانه در میدان عمل حضور یابند و نقش‌آفرینی کنند.

 این استاد دانشگاه در ادامه، سیر تحقق تمدن اسلامی را در پنج مرحله متوالی ترسیم و توضیح داد. این سیر با پیروزی و تحقق نظام جمهوری اسلامی آغاز می‌شود که مرحله انقلاب اسلامی است. در ادامه، مرحله نظام اسلامی قرار دارد که به استقرار ساختارها و نهادهای حکومتی مبتنی بر آموزه‌های اسلام می‌پردازد. پس از آن، مرحله دولت اسلامی فرامی‌رسد که نیازمند حاکمیت مدیران و کارگزاران متعهد، کارآمد و مردمی است. مرحله بعدی، جامعه اسلامی است که در آن روابط اجتماعی و فرهنگی در جامعه بر اساس مبانی اسلام شکل می‌گیرد. اوج این سیر، مرحله تمدن نوین اسلامی است که شامل الگوسازی جهانی بر پایه آموزه‌های غنی اسلام خواهد بود. این مراحل به‌صورت متوالی طی می‌شوند تا به تمدن نوین اسلامی دست یابند.

دکتر ظفری با تأکید بر پیوستگی این مراحل خاطرنشان کرد: «شرط اصلی و لازم برای گذار موفق از هر مرحله، تحقق کامل مرحله پیشین آن است. به‌عبارت‌دیگر، بدون تحقق دولت اسلامی در مرحله سوم، دستیابی به جامعه و تمدن اسلامی در مراحل بعدی امکان‌پذیر نخواهد بود.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با استناد مجدد به بیانات رهبر معظم انقلاب، مردم را محور اصلی و پیشران کلیدی در پیشبرد اهداف انقلاب و بیانیه گام دوم دانست و افزود: «رهبری همواره بر لزوم پرهیز جدی از نگاه‌های تنگ‌نظرانه و بوروکراتیک مدیریتی تأکید داشته‌اند و همواره توصیه کرده‌اند که باید امور را به خود مردم سپرد.» وی تصریح کرد که اقتصاد و فرهنگ مردمی، از ارکان و ستون‌های اصلی بیانیه گام دوم محسوب می‌شوند.

ایشان برای روشن‌شدن نقش حلقه‌های میانی، به تجربه موفق و الهام‌بخش مدل‌سازی مردمی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: «این مدل موفق، با ویژگی‌های بارزی همچون عدم وابستگی ساختاری به نهادهای صرفاً دولتی، پیشران بودن حرکت و جوشش از متن جامعه و همچنین ارتباط و هماهنگی سازمان‌یافته با حاکمیت و دستگاه‌های رسمی، می‌تواند به‌عنوان یک الگوی عملیاتی در سایر عرصه‌ها نظیر اقتصاد، فرهنگ و علم نیز تکرار و پیاده‌سازی شود.»

وی در ادامه، ویژگی‌های اصلی و شاخص حلقه‌های میانی مؤثر را این‌گونه برشمرد: این حلقه‌ها باید به‌صورت طبیعی در بستر جامعه و بر اساس نیازهای واقعی و مسائل ملموس مردم شکل بگیرند. همچنین، فعالیت‌های این حلقه‌ها باید دارای انسجام درونی بوده و با سیاست‌ها و اهداف کلان نظام هماهنگ باشد. هدف اصلی این حلقه‌ها تقویت مشارکت مردمی است که با افزایش و تسهیل مشارکت واقعی مردم، بدون اینکه منجر به موازی‌کاری یا تضعیف نهادهای رسمی دولتی شود، محقق می‌گردد.

ظفری در پایان، بیانیه گام دوم را سندی توصیفی و تبیینی خواند که به ترسیم چشم‌انداز و اصول پرداخته است. وی افزود: «برای اینکه بتوانیم این سند ارزشمند را از سطح توصیف به یک برنامه عملیاتی و اجرایی تبدیل کنیم، نیازمند یک حرکت عمومیِ معقول، منضبط و سازمان‌یافته هستیم.» وی تأکید کرد که حلقه‌های میانی، دقیقاً همان راهکار عملیاتی هستند که می‌توانند به تحقق مفهوم "دولت مردمی" کمک کرده و ما را به چشم‌انداز ترسیم‌شده در بیانیه گام دوم رهنمون سازند.

کلید واژه ها: تمدن نوین اسلامی حلقه میانی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی دکتر حسین ظفری


نظر شما :